Σάββατο 9 Απριλίου 2016

ΚΥΦΟΠΛΑΣΤΙΚΗ



ΚΥΦΟΠΛΑΣΤΙΚΗ

Τα σπονδυλικά κατάγματα, η συνήθης επιπλοκή της οστεοπόρωσης, συνήθως αντιμετωπίζονται με κατάκλιση, αναλγητικά φάρμακα και κηδεμόνες.

Η διαδερμική κυφοπλαστική είναι μια χειρουργική μέθοδος ελάχιστης επεμβατικότητας που χρησιμοποιούμε οι ορθοπαιδικοί τα τελευταία χρόνια.

Με την κυφοπλαστική ο ασθενής, χωρίς να χρειαστεί να διανυκτερεύσει στο Νοσοκομείο, απαλλάσσεται άμεσα από τον πόνο του κατάγματος και επανέρχεται στην καθημερινότητά του ενώ παράλληλα αποφεύγονται τα προβλήματα που προκύπτουν από την παραμόρφωση που αφήνει ο σπασμένος σπόνδυλος.



Η επέμβαση γίνεται με τη βοήθεια του ακτινοσκοπικού μηχανήματος μέσω μικρών τομών στο δέρμα από τις οποίες εισάγεται το ειδικό μπαλόνι το οποίο ανατάσσει το κάταγμα δημιουργώντας μία κοιλότητα στο σπονδυλικό σώμα όπου και εγχύεται το ειδικό σκληρυντικό υλικό επαναφέροντας το σχήμα του σπονδύλου και την ανατομία της σπονδυλικής στήλης.





Η διαδερμική κυφοπλαστική είναι η σύγχρονη επιλογή στη θεραπεία των  παθολογικών σπονδυλικών καταγμάτων που προκαλεί η οστεοπόρωση, το πολλαπλούν μυέλωμα ή οι μεταστάσεις. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: