Κυριακή 10 Απριλίου 2016

Ελάχιστης επεμβατικότητας αρθροπλαστική του ισχίου



Ελάχιστης επεμβατικότητας αρθροπλαστική του ισχίου.

Η διαρκής βελτίωση της καθημερινής ιατρικής πράξης και η βελτίωση των χειρουργικών τεχνικών και εργαλείων οδήγησε τα τελευταία χρόνια στην υποκατάσταση των κλασσικών μεθόδων με εγχειρήσεις ελάχιστης επεμβατικότητας.

Η ελάχιστης επεμβατικότητας χειρουργική αντικατάσταση της άρθρωσης του ισχίου ALMIS (Anterolateral Minimal Invasive Surgery) είναι η πιο σύγχρονη πρόταση για την αντιμετώπιση της αρθρίτιδας του ισχίου που μπορεί να οφείλεται σε οστεοαρθρίτιδα, μετατραυματική αρθρίτιδα, ρευματοειδή αρθρίτιδα, οστεονέκρωση της μηριαίας κεφαλής, συγγενή δυσπλασία του ισχίου .


Η μέθοδος ALMIS δίνει τη δυνατότητα στο χειρουργό να επέμβει ατραυματικά διατηρώντας τις μυϊκές ομάδες και τα υπόλοιπα μαλακά μόρια της περιοχής του ισχίου με αποτέλεσμα την άμεση κινητοποίηση του ασθενή και την ταχύτερη επούλωση του χειρουργικού τραύματος διατηρώντας τα μακροχρόνια αποτελέσματα των κλασσικών προσπελάσεων.

Πλεονεκτεί έναντι των άλλων τεχνικών μικρής επεμβατικότητας καθώς δεν χρησιμοποιείται κανένας μηχανισμός έλξης του σκέλους που μπορεί να οδηγήσει σε βλάβη των νεύρων ή σε κάταγμα ποδοκνημικής ή μηριαίου, δεν υπάρχει κίνδυνος τραυματισμού του μηροδερματικού νεύρου, ούτε χρειάζεται να απολινωθούν τα περισπώμενα αγγεία.
Επίσης δεν απαιτείται ακτινολογική απεικόνιση και άλλες διεγχειρητικές καθυστερήσεις με τον ασθενή σε αναισθησία, όπως π.χ. η χρήση κομπιούτερ, για την ανεύρεση των σωστών προσανατολισμών, αφού παρέχει την άριστη ορατότητα των δοκιμασμένων επεμβάσεων.

Κατά την επέμβαση διατηρείται η δύναμη απαγωγής αφού δεν τέμνεται ο μέσος γλουτιαίος, επίσης δεν επηρεάζονται οι έξω στροφείς του ισχίου ούτε ο απιοειδής μυς, ενώ η τομή δεν επεκτείνεται στον έξω πλατύ μυ και στα αγγεία του, ούτε τραυματίζονται οι περισπώμενοι κλάδοι της εν τω βάθει μηριαίας αρτηρίας, τα άνω γλουτιαία αγγεία και νεύρα σε αντίθεση με άλλες μεθόδους ολικής αντικατάστασης του ισχίου.



Έτσι με τη νέα ALMIS η επέμβαση είναι λιγότερο επεμβατική και αναίμακτη, αλλά πιο σύντομη από άποψη χειρουργικού χρόνου και αναισθησίας από όλες τις άλλες μικρότερης επεμβατικότητας εγχειρήσεις γεγονός που ελαχιστοποιεί περαιτέρω τις σπάνιες επιπλοκές της θρόμβωσης και των λοιμώξεων παρέχοντας ταυτόχρονα τα άριστα μακροχρόνια αποτελέσματα των συμβατικών χειρουργικών μεθόδων.